هشدار هواشناسی تهران در ۱۲ مهر؛ باد شدید و احتمال تگرگ در راه است هشدار نارنجی هواشناسی برای ۲۰ استان/ بارش شدید و احتمال سیلاب در تهران و چند استان ماجرای کشف کلت جنگی در دکه روزنامه‌فروشی چه بود؟ افت ۲ متری تراز آب خزر / چرا دریای خزر در حال عقب‌نشینی است؟ دستگیری دختر ۱۶ ساله در باند گوشی‌قاپ‌ها / مالخر هم نوجوان بود! + عکس هشدار درباره دارو‌های لاغری پیش از جراحی/ چرا آمپول‌های کاهش وزن خطر بیهوشی را بالا می‌برند؟ نحوه استفاده از سهمیه جنگ کنکور ۱۴۰۵ جزئیات جدید آزمون دانشجومعلم ۱۴۰۵؛ زمان مصاحبه و راهنمای انتخاب رشته صدور دو هشدار هواشناسی برای ۳۰ استان؛ تشدید بارش‌ها و رگبار در راه است آخرین وضعیت جاده‌های مازندران/ چالوس یکطرفه شد نتایج کنکور ۱۴۰۵ اعلام شد / آغاز انتخاب رشته از ۱۳ مهر ۱۴۰۵ امروز مهم‌ترین میدان مبارزه با آمریکا و حل مشکلات مردم است گام‌های مثبت مدیریت شهری برای کنترل ترافیک پایتخت استعفای معلمان شایعه است آخرین وضعیت کمبود داروهای اساسی تداوم بارشها در نقاطی از کشور طی روزهای آتی/ تقویت بارشها در ۲ استان شمالی از شنبه

وزیر علوم: کنکور سراسری دهه سوم مرداد ماه برگزار می‌شود

وزیر علوم: کنکور سراسری دهه سوم مرداد ماه برگزار می‌شود وزیر علوم از پیش‌بینی برگزاری نوبت دوم کنکور در دهه سوم مردادماه خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۸ - ۰۷ خرداد ۱۴۰۵ - 2026 May 28
کد خبر: ۳۰۹۳۴۰

به گزارش راهبرد معاصر، حسین سیمایی‌صراف در جمع خبرنگاران، با تبیین جایگاه راهبردی علوم بنیادی اظهار داشت: علوم پایه به عنوان هسته مرکزی و زیربنای اصلی توسعه فناوری در هر کشوری محسوب می‌شود، اما متأسفانه سال‌های گذشته، شاهد ریزش 50 درصدی داوطلبان در این حوزه‌های کلیدی بوده‌ایم.

وی با آسیب‌شناسی این بحران، «ابهام در آینده شغلی» را متهم ردیف اول فرار نخبگان از رشته‌های علوم پایه برشمرد و تأکید کرد: وظیفه حاکمیت است که با ایجاد سازوکارهای حمایتی، علاوه بر جذب استعدادهای برتر، امنیت شغلی و معیشتی آنان را برای آینده تضمین کند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در تشریح تدابیر این وزارتخانه برای توقف روند نزولی گرایش به رشته‌های پایه، به راه‌اندازی «دفتر رصد و پایش» اشاره کرد و گفت: این دفتر مأموریت دارد با نگاهی مسئله‌محور، نیازهای واقعی کشور را شناسایی و منابع مالی لازم جهت اعطای بورسیه‌های تحصیلی و حمایت‌های ویژه از دانشجویان مستعد را پیگیری نماید.

سیمایی‌صراف همچنین با گریزی به پدیده مهاجرت نخبگان، مسائل اقتصادی را عاملی تعیین‌کننده دانست و خاطرنشان کرد: بهبود وضعیت معیشتی اعضای هیئت علمی و دانشجویان، یکی از اولویت‌های اصلی برای حفظ سرمایه‌های انسانی در داخل مرزهاست.

وزیر علوم در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره زمان برگزاری آزمون سراسری، تصریح کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های اولیه، پیش‌بینی می‌شود کنکور سراسری در دهه سوم مردادماه برگزار شود که جزئیات دقیق و زمان‌بندی نهایی آن به‌زودی توسط رئیس سازمان سنجش آموزش کشور اطلاع‌رسانی خواهد شد.

وی به نهضت ملی مسکن و ساخت خوابگاه‌های دانشجویی پرداخت و افزود: هم‌اکنون پروژه‌های متعددی در سطح کشور در حال اجراست که از آن جمله می‌توان به پروژه خوابگاه دانشگاه صنعتی زنجان با پیشرفت فیزیکی 35 درصدی اشاره کرد.

سیمایی‌صراف با اعلام تفاهم با وزارت راه و شهرسازی برای تأمین مسکن اساتید و کارکنان، یادآور شد: عملیات اجرایی تأمین مسکن در 43 دانشگاه کشور کلید خورده است که این پروژه‌ها در مراحل مختلف پیشرفت از 30 تا 90 درصد قرار دارند و در دو دانشگاه نیز با موفقیت به پایان رسیده‌اند.

وی در پایان سخنان خود با گرامیداشت یاد و خاطر رشادت‌های جامعه دانشگاهی، به آسیب‌های وارده به برخی مراکز علمی در جریان جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: دانشگاه‌هایی نظیر صنعتی شریف، شهید بهشتی، صنعتی اراک و صنعتی اصفهان از جمله مراکزی بودند که در آن دوران مستقیماً مورد آسیب قرار گرفتند و تاریخچه آن‌ها با ایثارگری عجین شده است.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار